Emmi Salmi
IMG_8330...jpg

Diplomiviulisti Emmi Salmi teki viulunsoiton maisteriopintonsa perinteikkäässä Franz Liszt musiikkiakatemiassa Budapestissa. Hän soitti diplomikonserttinsa keväällä 2014 Duna Szimfónikus Zenekarin (joht. András Deák) säestyksellä. Ennen maisteriopintojaan hän suoritti myös erinomaisin arvosanoin musiikkipedagogin opinnot Turun Taideakatemiassa.

Unkarissa Emmi opiskeli loistavana solistina ja pedagogina tunnetun Vilmos Szabadin viululuokassa. Kamarimusiikissa häntä ohjasivat mm. Bartók-jousikvartetin viulisti Géza Hargitai sekä pianistit Márta Gulyás ja Gábor Csalog. Emmi on osallistunut vuosien varrella myös lukuisille mestarikursseille, joissa häntä ovat ohjanneet mm. Jukka Merjanen, Alexander Vinnitski, Daniel Röhn, Marko Ylönen sekä Mark Gothoni.

 

Emmi on ehtinyt olla monessa mukana: solistina sekä kamari- ja orkesterimuusikkona eri puolilla Eurooppaa. Hän on esiintynyt solistisesti monissa konserttisaleissa, mutta kamarimuusikkona hän on konsertoinut sitäkin enemmän: Viime vuosien aikana hän on soittanut mm. GödöllöMusicWeek& -kamarimusiikkifestivaaleilla Grassalkovichin palatsissa Unkarissa (2017, 2018, 2019), Palazzo Giuliarissa Italian Veronassa, Tehetségmaffia-konserttisarjassa Budapestissa sekä Sibeliuksen 150-vuotisjuhlallisuuksien kunniaksi järjestetyissä konserteissa ja tilaisuuksissa Budapestissa ja Vácissa Suomen suurlähetystön ja Finnagoran kutsumana. Lumo Ensemblen kanssa Emmi teki esiintymismatkan Huippuvuorille keväällä 2016 sekä Ruotsiin kesällä 2017.

Emmi esiintyy jousikvartetti Lumo Ensemblen sekä pianotrio TrioMen viulistina. Lisäksi hän on saanut kunnian esiintyä monien nimekkäiden muusikoiden kanssa, joista mainittakoon mm. palkitut viulisti Vilmos Szabadi sekä alttoviulisti Péter Bársony. Lisäksi myös kevyempi musiikki taipuu sujuvasti, ja Emmi onkin esiintynyt esimerkiksi vaskiyhtye Quinsonituksen elokuva- ja pelimusiikkiproduktioissa. Hän on myös esiintynyt monissa orkestereissa, mm. Vaasan kaupunginorkesterissa, Savonlinnan orkesterissa ja Turun filharmonisessa orkesterissa.

Esiintymisen lisäksi Emmi toimii viulunsoitonopettajana ja tuottaa konsertteja. Hän on saanut lukuisia apurahoja ja stipendejä, joista merkittävimpiä ovat olleet apurahat Suomen Kulttuurirahaston Päijät-Hämeen rahastolta vuosina 2012 ja 2013 sekä Taiteenedistämiskeskuksen Päijät-Hämeen taidetoimikunnalta 2017 ja 2018.

 

www.emmisalmi.com