top of page
Tuuli Laurikainen
_MG_5641 2.jpg

Alttoviulisti Tuuli Laurikainen aloitti viulunsoitonopintonsa 6-vuotiaana Turun konservatoriossa Marianna Kokkon johdolla. Yhdeksän vuoden päästä hän löysi luonteenpiirteitään vastaavan soittimen. Matkalle mukaan lähti maailman paras soitin: alttoviulu.

 

Tuulin ammattiopinnot alkoivat Turun Konservatoriossa 2008 (-2009) ja päätyivät Turun Taideakatemiaan, josta hän valmistui musiikkipedagogiksi 2014 erinomaisin arvosanoin. Tuulilla on ollut onni ja ilo saada opetusta niin soolosoittimen, kuin kamarimusiikin saralta lukuisilta alan ammattilaisilta. Erityiskiitos: Harri Sippel, Oleg Larionov, Jouni Rissanen, Alexander Vinnitski, Marko Autio, Erkki Lahesmaa, Jukka Perksalo ja Teemu Kupiainen. Tuuli palkittiin menestyksekkäistä opinnoistaan Turun konservatorion stipendillä sekä lupaavana nuorena muusikkona TOP-säätiön apurahalla.

 

Turun Konservatoriossa Amrahova toimi äänenjohtajana kamariorkesterissa, jonka kanssa hän matkusti konserttimatkoilla ympäri Suomea, Venäjällä ja Euroopassa. Tämän mahtavan porukan kanssa tuli tehtyä legendaarinen Amerikan kiertuekin. Taideakatemiassa opiskellessaan alttoviulisti oli innolla mukana lukuisissa konserteissa, oopperaproduktioissa, orkestereissa, kamarimusiikkiryhmissä, esiintyi solistina ja työskenteli osana tuotantoryhmää.

 
Kamarimusiikki on erityisen lähellä Tuulin sydäntä ja hän on esiintynyt monipuolisesti eri kokoonpanoissa ja tapahtumissa.

Tuuli on esiintynyt muun muassa Turun Filharmonisessa jousikvartetissa, Artsoppa Ry:n kokoonpanossa, Tanssiteatteri ERI:n "Tiedän mitä ajattelet!" -esityksen pianokvintetossa. Hän on lisäksi esiintynyt Aboa Nova -nykymusiikkifestivaalin kitarakvintetossa. Tuuli on työskennellyt myös monissa orkestereissa muun muassa Turun Filharmonisessa orkesterissa, Saimaa Sinfonietassa ja Kuninkaantien muusikoissa.

Parhaan Lumon kanssa Tuuli on esiintynyt lukuisissa tapahtumissa kirkkokonserteista yökerhokeikkoihin, Suomessa ja ulkomailla.

 

”Musiikki on johtanut matkoihin ympäri maailmaa, tuonut uusia ystäviä ja aivan maagisia elämyksiä. Ilman musiikkia – ei mitään olisi”

 

bottom of page