top of page
IMG_5617_edited.jpg
Johanna Rousi

Diplomisellisti Johanna Rousi valmistui musiikin maisteriksi vuonna 2018 Wienin musiikkiyliopistossa opettajanaan Wienin sinfonikoiden soolosellisti, professori Christoph Stradner. Sitä ennen hän oli jo suorittanut musiikin maisteriopinnot Sibelius-Akatemiassa, jossa hänen opettajanaan toimi Samuli Peltonen. Aiemmin Johanna opiskeli Turun Taideakatemiassa ja Itä-Helsingin musiikkiopistossa opettajinaan mm. Timo Hanhinen, Roi Ruottinen ja Erkki Lahesmaa. Osaamistaan hän on syventänyt monien kansainvälisesti tunnettujen muusikoiden mestarikursseilla. 

 

Johanna on aktiivinen kamarimuusikko, joka on yhtyeineen esiintynyt useilla eri suomalaisilla musiikkifestivaaleilla, mm. Nauvon kamarimusiikki-, Rauma festivo- ja Brinkhall soi ‐festivaaleilla. Ulkomailla hän on konsertoinut mm. Japanissa, Sloveniassa ja Belgiassa. Jousikvartetti Lumo Ensemblen jäsenenä Johanna esitti kamarimusiikkia Norjan Huippuvuorilla keväällä 2016 ja Ruotsissa, Tällbergissä kesällä 2017.

 

Opintojensa ohella Johanna on toiminut myös avustavana orkesterimuusikkona mm. Helsingin kaupungin orkesterissa sekä Turun filharmonisessa orkesterissa. Hän on myös esiintynyt Turun filharmonisen orkesterin solistina, vuosina 2010 ja 2013 Nuorten solistien konsertissa. 

 

Johannan opintoja on tukenut Suomen kulttuurirahasto, Paulon säätiö sekä Vilho ja Lahja Koposen säätiö.

bottom of page